Bäst i Test

Bästa vinteroverallen 2020 - Håll värmen i alla väder

Att barn ska kunna vara ute och leka i vått och torrt oavsett väderlek är något som man bör se som självklart, därför är det också väldigt viktigt att man som ansvarig och förälder ser till att ha riktigt bra vinterkläder när kylan börjar komma krypande.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Lekmer, Babyshop, Polarn O. Pyret, Babyland, Jollyroom, Stor & Liten,
Lisa Lennartssonlisa@bastforbarn.se

Eftersom att de allra flesta av oss vet att ingenting känns riktigt roligt eller möjligt när man fryser och är kall är det A och O att se till så att ens barn har varma, torra och sköna kläder för utelek såväl hemma som på förskolan. Därför har vi tagit fram årets bästa vinteroveraller för att ni enkelt ska kunna hitta den eller de som kommer att passa just era barn perfekt.

Då vi på redaktionen själva har små och stora barn har vi personliga erfarenheter av just vinteroveraller från olika tillverkare i olika modeller och kan ge er en rättvis bild av vad som faktiskt funkar och behövs för vinterlek med rätt kläder. Givetvis har vi även tagit hjälp av experter och andra föräldrar för att ge er en så korrekt bild av vad som verkligen behövs för att hitta den allra bästa vinteroverallen för dina små älsklingar.

Våra vinnare av bästa barnvagn 2020

Budget: Kuling Veriber Vinteroverall

Veriber vinteroverall från Kuling är en helt perfekt overall för vinterlek och bus i alla dess former, väljer du denna till din lilla älskling ger du ditt barn möjlighet att vara varm och torr i alla väderlekar- en självklarhet för att barnet ska kunna komma ut och upptäcka världen oavsett om det är kalla, slaskiga, regniga eller snöiga dagar utomhus. Kuling är ett välkänt och etablerat märke som många föräldrar väljer när man ska köpa vinterkläder och vinteroverall eftersom att man alltid får mycket hög kvalitet till låga priser och overallen räcker i minst två säsongen då barnet ofta kan ha samma overall även året efter beroende på hur hen växer och knakar under årets gång.

Med hög andningsförmåga och 15,000 mm vattentäthet, förstärkta sömmar och giftfri impregnering kan ditt barn vara ute i snö, kyla och slask i många timmar utan att bli vare sig kall eller blöt. Den är även helt designad för barnets bästa komfort med elastiska muddar, justerbar midja och huva med tryckknappar.

Läs hela recensionen av Kuling Veriber Vinteroverall

Bästa pris på Kuling Veriber Vinteroverall

Lekmer
1099 kr
Babyshop
1099 kr

Mellan: PO.P WeatherPRO vinteroverall

Polarn O Pyret har i många, många år varit en stor favorit hos föräldrar över hela landet, även hos oss på redaktionen då deras vinterplagg är testvinnare år efter år och detta med rätta. Deras PO.P WeatherPRO vinteroverall är helt perfekt för att ge ditt barn möjlighet att leka och vara ute på äventyr i snö och kall väderlek utan att någonsin behöva bli nedkyld eller blöt. Den är inte bara helt vind- och vattentät utan genererar en otroligt skön värme även när barnet sitter stilla länge i snö och slask, tack vare dess heltejpade sömmar och snölås vid ärm- och benslut kan barnet lätt hitta på vilka bus och lekar som helt utan att ni behöver gå hem för att byta om till torra varma kläder då denna vinteroverallen håller timme efter timme på lekplatsen eller förskolegården.

Modellen är som Polarn O Pyrets andra kläder helt anpassad efter barnets komfort, därför går den enkelt att justera i midjan och har förböjda ärmar och knän samt skydd vid dragkedjans slut för att skydda den ömtåliga, mjuka lilla hakan och kinderna mot kall och hård metall.

Ingen kan ha undgått hur pass hög kvalitet Polarn O Pyret alltid levererar och vill ni ge ert barn en av vinterns bästa overallen är detta ett givet val, ni kommer garanterat aldrig att behöva trösta ett barn på grund av för kalla kläder då denna vinteroverallen helt enkelt har allt ni söker gällande skydd, värme och komfort.

Läs hela recensionen av PO.P WeatherPRO vinteroverall

Bästa pris på PO.P WeatherPRO vinteroverall

Polarn O. Pyret
909 kr

Premium: Reima Stavanger Vinteroverall

Denna solklara etta för vinteroverallen 2020 är en av våra personliga favoriter på redaktionen, med extremt bra vindtäthet, andningsförmåga, passform och värmande funktion är denna overall ett givet val om du vill ge ditt barn möjlighet att leka, utforska och upptäcka natur och utemiljöer på ett optimalt sätt. Med ett yttre skyddande lager, förstärkning vid knä och rumpa samt ett skönt inre foder är detta en vinteroverall som passar för såväl flera timmars utelek på förskola eller lekplats men är även lika skön att gosa in sig i barnvagnen med under långa vinterpromenader.

Alla sömmarna är heltejpade och vinteroverallen har även snölås för att inte en minsta droppen regn eller snö ska leta sig in och kyla ner den lilla kroppen, därför är den optimal för såväl mindre som större barn oavsett om man sitter ner och leker på blött och kallt underlag eller vill springa runt, klättra och leka- den håller helt enkelt för alla typer av aktiviteter och barn. Eftersom att den har en rak men rymlig modell med justerbar midja går den att anpassa helt efter ditt barns kropp och önskan om passform, detta är även riktigt bra för att kunna anpassa den efter årstid. Då lager på lager är det bästa sättet att klä ett barn för att skapa en skön värme kan du både använda overallen vid den första riktigt kalla höstdagen men även när det ligger snö i midvintertid tack vare dess anpassningsförmåga.

Den har även en skön luva med löstagbar fuskpälskant som skyddar mot små retande snöflingor och smått regn som annars lätt kan leta sig in i den mjuka, ömtåliga lilla ansiktet. Luvan är självklart även löstagbar med knappar och lossnar lätt om barnet exempelvis skulle fastna i en gren eller lekställning för optimal säkerhet.

Så vill du ge ditt barn den allra bästa vinteroverallen kan du absolut köpa just Reima Stavanger som även finns i flera olika härliga nyanser och färger att välja mellan.

Läs hela recensionen av Reima Stavanger Vinteroverall

Bästa pris på Reima Stavanger Vinteroverall

Babyland
959 kr
Lekmer
1028 kr 1599 kr
Babyshop
1039 kr 1599 kr
Jollyroom
1199 kr
Stor & Liten
1599 kr

Att tänka på innan man köper vinteroverall

När man ska köpa en ny vinteroverall för säsongen är det bra att tänka på att man bör vara ute i rätt god tid för att verkligen få tag på den overallen som man har kollat ut. Eftersom att det är vanligt att man som stressad och tankspridd småbarnsförälder är det dock perfekt att man enkelt kan klicka hem overallen på nätet, här är utbudet alltid billigare, större och går snabbt att få hem utan att behöva ge sig ut i butiker, något som de allra flesta av oss helt enkelt undviker så långt det går.

Bra är även att tänka på vilken kvalitet man väljer, för det är helt enkelt så att man får vad man betalar för. Genom att välja en vinteroverall till ett lite högre pris investerar man inte bara i utseende och kvalité utan även barnets värme, torrhet och glädje under vintern, brist på bra kläder ska aldrig hindra ett barn från att leka och komma ut tycker vi på redaktionen och vill därför absolut säga att vinteroverallen är just ett sådant plagg man bör lägga lite extra krut på då det ska hålla för så pass mycket kyla, snö och slask som vi får här i Sverige.

Skillnaden mellan olika vinteroveraller

En stor synlig skillnad är självklart designen, men den är även viktig att se till för att ge barnet bästa möjliga komfort. Därför vill vi råda er föräldrar att noga läsa vilka fördelar som finns med de olika vinteroverallerna, efter som att sådant som kan se ut som småsaker gör stor skillnad är detta av stor vikt för din lilla älskling. Vissa overaller har exempelvis inte förböjda knän och ärmar, något som till en början kan kännas lite stelt och göra att barnet inte är lika rörligt och aktivt som den egentligen vill och kan vara. Dessutom är skydd vid dragkedjan något som är väldigt bra då den lätt kan bli kall och skava mot den ömtåliga huden som barn har vid haka, hals och på kinderna.

Sen ligger det även skillnad i vilken andningsförmåga, slitstyrka och vattenavvisning, de allra flesta vinteroveraller är riktigt bra första säsongen. Men bor man exempelvis i kallare delar av landet där overallen ska tåla lite mer eller om man vill kunna använda den i flera säsonger och även låta den gå vidare i arv till småsyskon är det bra att se till så att den har maximal kvalité i alla aspekter då dessa annars kan slitas ut efter första vintern.

Frågor och svar

Eftersom att vinteroverallen är en av de största utgifterna när det kommer till kläder för ens barn är det självklart så att man vill ha svar på vissa frågetecken innan man gör sitt köp. Detta är dessutom väldigt viktigt för att man ska göra ett bra val då köpet av vinteroverall är avgörande för att barnet ska kunna leka och busa obehindrat oavsett väderlek, därför hoppas vi att ni får svar på era frågor i vår sammanställning och vill ni veta ytterligare lite mer, kika gärna nedan på svaren på de vanligaste frågorna vi får av föräldrar som ska köpa vinteroverall för säsongen 2020.

Vad är det viktigaste när man köper vinteroverall?

Det absolut viktigaste när man köper en ny vinteroverall är vilken förmåga den har att skydda mot väta, kyla och hur den andas. Detta är för att ditt barn aldrig ska behöva frysa eller kylas ned inifrån om hen svettas vid lek och utomhusaktivitet. Därför är det bra att noggrant läsa vindtäthet, vattenavvisande förmåga och att den verkligen andas bra, sen är komforten A och O för att barnet ska gilla sin vinteroverall och kunna leka obehindrat. Så för att göra en bra investering är det en god idé att faktiskt beställa lite olika modeller för att se vilken som kommer passa just din lilla älskling då det är väldigt smidigt och enkelt att bara skicka tillbaka de som inte riktigt föll just er i smaken, detta är en av många anledningar till varför vi älskar onlineshopping på denna redaktionen. Dessutom får man även avsevärt bättre pris i webbutiker än i vanliga fysiska butiker.

Är det sant att man måste köpa från ett välkänt märke för att få bra kvalitet?

Ja, när det kommer till vinteroveraller är det ofta bra att välja ett välkänt märke. Detta för att det har blivit just välkänt och populärt tack vare dess höga kvalitet och sköna komfort. När det kommer till barnkläder är det inte alls samma märkeshets som när man ser till vuxenkläder där ett märke kan vara populärt enbart för dess utseende och design. Därför kommer du antagligen att känna igen de flesta av vinteroverallernas märken och tillverkare eftersom att de år efter år har valts av föräldrar över hela Sverige, eftersom att de är just de som håller bäst och är skönast för våra små älskade barn som vi bara vill ha det allra bästa till.

Mitt barn fryser väldigt lätt, hur ska jag klä hen på bästa sätt?

Lager på lager, det är det enda givna svaret när det kommer till varm och hållbar klädsel för såväl stora som små barn. Givetvis ska ni välja en vinteroverall med tjock men smidig vaddering och mjukt innerfoder för att få bästa möjliga värme, men att sedan ha underställ och mellanlager är det mest optimala. Dels för att detta skapar den bästa värmen men också för att enkelt kunna klä av barnet ett mellanlager exempelvis om hen blir svettig och varm av lek i flera timmar. Vi vill varmt rekommendera underställ och mellanlager i ull dessutom då ullen har den bästa temperaturregleringen och skapar en skön värme som håller i de allra kallaste väderlagen.

Behöver man mer än en vinteroverall per säsong?

Här får man se lite till hur ens liv och vardag ser ut, men är det så att man är en aktiv familj som älskar utelek och gärna åker pulka, bygger snögubbar och tar långa vinterpromenader så är det faktiskt rätt så skönt och smidigt att ha två vinteroverallen. En som alltid kan hänga på förskolan och en som man har hemma för att inte behöva dra dem fram och tillbaka. Sen är det ju så att även den allra tätaste och varmaste vinteroverallen kan öppnas av en liten hand och snabbt kan snö och slask komma ner, har man då inte en extra overall kan det kännas lite tråkigt att vara tvungen att stanna inne när snön gnistrar ute och lockar till lek. Så ja, har man möjlighet och ekonomi till två vinteroveraller är det faktiskt ingen dum idé.